СБУ викрила двох керівників територіальних підрозділів Служби на вимаганні грошей з бізнес-структур (фото)

Кримінал, Новини

Оперативники Управління внутрішньої безпеки СБ України викрили двох керівників територіальних підрозділів Служби на вимаганні грошей з прозорих бізнес-структур під час проведення процедур публічних закупівель,інформує Голос.if.ua . 

Співробітники спецслужби задокументували, що організаторами протиправної схеми були один із заступників начальника управління Головного управління СБ України в Донецькій та Луганській областях та один із керівників відділів Управління СБ України на Запоріжжі. Вони, за попередньою змовою із посадовцями держпідприємства у Донецькій області, вимагали кошти із комерсантів за забезпечення перемоги у тендерах.

Для цього, під час перевірок процедури державних закупівель, зловмисники штучно створювали умови для підтвердження або відхилення кандидатур реальних претендентів. «Відкат» за забезпечення укладання контракту складав 15% від суми договору. Внутрішня безпека СБУ задокументувала отримання частини неправомірної вигоди в розмірі 8,5 тисяч доларів США. Під час отримання другої частини хабара у розмірі 540 тисяч гривень, правоохоронці затримали фігурантів справи згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі, у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають обшуки за місцями проживання, проходження служби та роботи фігурантів кримінального провадження.

Операція проводилась спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції України у межах кримінального провадження, досудове розслідування якого здійснюється Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Києві.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.