Тремтіння в руках: 5 причин неприємного явища

Здоров'я, Новини

Коли ми сильно нервуємо, наші руки починають тремтіти, ми не можемо контролювати або нормально тримати різні предмети.

Але часом тремтіння виникає без явної на те причини, інформує Голос.if.ua . І якщо це стало траплятися досить часто, ми не можемо не турбуватися. Тремтіння рук може бути ознакою різних змін стану здоров’я, у тому числі хвороби Паркінсона. Тремтіння в руках не завжди є ознакою серйозного захворювання. Про те, в яких ситуаціях ви можете з ним зіткнутися, поговоримо в сьогоднішній статті.

Брак сну

Безсонна ніч може навіть спокійну і добру людину змусити злитися і переживати з будь-якого приводу. Крім того, якщо ви спали малу кількість годин, вдень ваше тіло може тремтіти. Щоб організм працював у нормальному режимі, необхідно спати 7-8 годин. Якщо тіло нормально не відпочило, організм перемикається в стресовий режим роботи.

Зловживання кавою

Велика кількість кофеїну, що надходить в організм, негативним чином впливає на нервову систему і провокує почуття тривоги. З цієї причини тремтіння в руках може з’являтися у людей, які п’ють багато кави, а також чаю і алкільних напоїв.

Лікарські препарати

Подібна проблема може виникнути внаслідок прийому деяких ліків, які впливають на центральну нервову систему і м’язи. Досить часто тремор з’являється через ліки проти астми і мігрені.

Куріння

Багато курців намагаються за допомогою сигарет впоратися зі стресом. Однак нікотин надає протилежну дію. Він потрапляє в кров, змушуючи серце битися швидше. Це у свою чергу провокує підвищення рівня тривоги і тремтіння в руках.

Нестача вітаміну В12

Цей вітамін відіграє важливу роль в підтриманні нормальної роботи центральної нервової системи. Його рівень може знижуватися, якщо ви не їсте в достатній кількості м’яса і яєць. Тремтіння в руках і ногах — одна з ознак дефіциту вітаміну В12.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.