Поліція Івано-Франківщини нагадує про «День тиші» у шістьох ОТГ і відповідальність за порушення

Без рубрики, Політика

З 00:00 годин 21 грудня розпочався «День тиші» у Коломийському, Рожнятівському, Тисменицькому і Надвірнянському районах. Просимо дотримуватися закону, а виявивши порушення – телефонувати на «102»,інформує Голос.if.ua.

22 грудня в Івано-Франківській області відбудуться перші вибори у шести ОТГ, а саме: у Корницькій сільській ОТГ, Гвіздецькій селищній ОТГ, Підгайчиківській сільській ОТГ (ці громади з Коломийського району), Дубівській сільській ОТГ (Рожнятівський район), Єзупільській селищній ОТГ (Тисменицький район), Пасічнянській сільській ОТГ (Надвірнянський район). На території шістьох ОТГ з 00:00 21 грудня розпочався «День тиші».

Радимо громадянам утриматися від участі в заходах, що порушують вимоги виборчого законодавства. Адже за це передбачена відповідальність від сплати штрафу аж до позбавлення волі. Також прохання до мешканців області в разі виявлення правопорушень невідкладно телефонувати до поліції за номером «102».
Згідно ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні порушення, проведення передвиборної агітації поза строків, у заборонених або невстановлених законом місцях, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-850 грн) і на посадових осіб – від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1360 грн).

За порушення чинного законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, прикарпатські правоохоронці забезпечують охорону публічного порядку під час виборів ОТГ у шістьох ОТГ.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.