В Містечку Святого Миколая відзначили ювілей

Новини, Суспільство

У переддень празника св. Миколая, 18 грудня, на парафії святих Кирила і Методія – свої 15 ювілейних років відзначили сестри та діти з Містечка Милосердя Святого Миколая.

Ювілейні святкування пройшли у нашому храмі Святих Кирила і Методія та в монастирсько-парафіяльному центрі Святого Папи Івана Павла ІІ. Це дім, який приймає всіх потребуючих дітей, пише Голос.if.ua з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Заснування такого дому відбулося ще за часів Владики Софрона Мудрого: сестри в жіночому монастирі прийняли кількох потребуючих, серед яких і одна вагітна дівчина, яка згодом народила дитинку. Згодом стало зрозуміло, що для таких осіб з особливими потребами та необхідностями, необхідно мати свій окремий дім. І з Божою допомогою та старанною і клопіткою працею сестер монахинь такий дім постав, а згодом і ще два інші – один в селі Горохолино біля Івано-Франківська – Дім Матері і Дитини і один в селі Петриках на Тернопільщині – Дім Святої Вероніки для літніх осіб. Перший Дім названий в честь св. Миколая – щоб наслідувати Його чесноти – любов і милосердя для потребуючих.

В цей прекрасний ювілейний день подячну Святу Літургію очолив наш Митрополит Володимир. Кожного року у надвечір’я Святого Миколая наш Митрополит приїжджає до нас. Звернувся зі словом подяки до всіх сестер і доброчинців та жертводавців, завдяки яким такий дім милосердя існує і вручив таку подячну грамоту. Це дім любові і милосердя, хоч є багато моментів випробувань і труднощів, які сестри з Божою допомогою гідно і достойно долають.

За ці 15 років існування такого прекрасного Містечка Милосердя Святого Миколая, тут своє служіння здійснювали багато сестер монахинь, які жертвували собою в день і вночі, щоб дітям було добре і комфортно. Багато обов’язків: це вставання, сніданок, розвезення по школах, а згодом і по гуртках, це домашнє завдання, це спільна молитва Служби Божої та вервиці, інші моменти спільних заходів і так аж до солодкого сну і нового дня! Сестри себе віддають для такого прекрасного служіння і роблять це з великою любов’ю. Часто сестри піклуються і про родини тих дітей, яких Боже Провидіння їм доручило. А за час існування Містечка Милосердя змогли знайти притулок у непростий час свого життя близько 300 осіб.

Нехай Господь їм, нашим сестрам, віддячить за таке чудове служіння, а всім тим, які підтримують таку благородну справу – нехай допомагає і благословить Господь Бог!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.