Гривня повільно посилюється

Економіка, Новини

На українському міжбанківському валютному ринку триває поступове посилення гривні. За даними сайту Finance.ua, станом на 13:15 торги відбуваються на рівні 23 гривні 46–48 копійок за долар, рекомендує Голос.if.ua.

Національний банк України опівдні встановив довідкове значення курсу 23 гривні 47 копійок за одиницю американської валюти, це на дві копійки менше за офіційний курс на 17 грудня.

«Торги по долару активні ближче до 12-ї години. НБУ, за інформацією учасників ринку, виходив з купівлею через (механізм) Matching. Попит і пропозиція майже врівноважені», – вказують фахівці сайту «Мінфін».

Національний банк України з 13 грудня встановив облікову ставку на рівні 13,5%, знизивши її одразу на 2%. Також регулятор збільшив обсяг щоденного викупу валюти на міжбанку до 50 мільйонів доларів з попереднього рівня 30 мільйонів доларів.

Будівля Національного банку України

Гривня посилюється щодо долара після зміни монетарної політики НБУ

Котирування минулого тижня пройшли один із орієнтирів січня 2016 року. Тоді 14 січня офіційний курс складав 23 гривні 64 копійки за долар. Наступний орієнтир – 23 копійки 26 копійок за долар, це курс на 13 січня 2016 року.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.