Варимо сир в молоці – простий і доступний рецепт смачного сиру в домашніх умовах

Здоров'я

Дуже простий і доступний рецепт сиру в домашніх умовах, виходить дуже смачний твердий сир, спеції ви можете додати за своїм смаком.

Щоб зробити домашній сир, обов’язково беріть молоко і сир високої якості тваринного походження, найкраще домашні або якісні магазинні, інакше сир просто не вийде, про це інформує Голос.if.ua.

Щоб приготувати домашній сир необхідні інгредієнти:

  • Сир — 400 гр
  • Молоко — 400 гр
  • Вершкове масло — 20 гр
  • Сушений часник — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 0,5 ч. л.
  • Сода — 0,5 ч. л.

За бажанням:

  • Невеликий пучок кропу
  • Паприка і сушений часник

Приготування:

  1. Сир попередньо трохи розминаємо товкачиком. В молоко додаємо сир, ставимо на середній вогонь і нагріваємо, поки не почне відділятися жовтенька сироватка. Прогрійте ще 2-3 хвилини.
  2. Перекладіть майбутній сир на сито, щоб з нього стекла зайва сироватка. Вже зараз ви зможете побачити, чи якісний у вас сир. Якщо сир тваринного походження, то після нагрівання він ніби трохи тягнеться.
  3. У каструлю кладемо вершкове масло, перекладаємо сир, додаємо сіль, цукор, сушений часник і 1/3 ч. л. соди. На повільному вогні, постійно помішуючи починаємо плавити сир. Якщо ви бачите, що сир погано плавиться, то додайте трохи сироватки й соди та плавте далі, постійно помішуючи. Не більше ½ ч. л. соди без гірки, навіть якщо залишаються невеликі крупинки сиру. Більшість з них все одно розійдеться при охолодженні сиру, а якщо ні, то нехай краще будуть крупинки сиру, ніж неприємний смак соди.
  4. Харчову плівку можна за бажанням присипати сушеним часником і паприкою, викласти сир і скрутити ковбаску. Можна просто викласти в круглу миску, попередньо злегка змастивши її тонким шаром рослинної олії. Залишити сир остигати у вертикальному положенні, щоб зберегти його циліндричну форму.
  5. Чекаємо повного охолодження сиру, потім кладемо в холодильник на 3-4 години. Готовий сир можна за бажанням обваляти в дрібнопорізаному кропі.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.