Медики “швидкої допомоги” закликали не ліквідовувати заклад та розпочали збір підписів

Здоров'я, Новини

Медики Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги, закликали містян підписати петицію, щодо заборони ліквідації закладу, про це інформує Голос.if.ua з посиланням га голову профспілки Богдана Венника.

Просимо не допустити ліквідації комунального закладу Івано – Франківської станції швидкої медичної допомоги (дата оприлюднення 13.12.2019р.) планується провести реорганізацію (ліквідацію) даного закладу шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства ”Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради”.
Рішення про припинення діяльності Івано – Франківської станції швидкої медичної допомоги суперечить Конституції України, законодавчим актам України, невідповідає суспільним інтересам та правам громадян.
Івано – Франківська станція швидкої медичної допомоги надає безкоштовну медичну допомогу (як екстрену, так і невідкладну) мешканцям обласного центру та прилеглих сіл. Вкруглодобовому режимі обслуговує половину викликів області. Має належне оснащення та матеріально – технічну базу. Натомість Департамент охорони здоров’я Івано – Франківської ОДА пропонує реорганізацію (ліквідацію) державного медичного закладу, яка потягне за собою суттєве погіршення якості та доступності медичної допомоги, скорочення робочих місць для й так не достатньої кількості спеціалістів.
Громадськість обурена подібним рішенням. Закликаємо відповідальні органи детально вивчити ситуацію та не допустити закриття установи.
Автор: Венник Богдан Миколайович

Підписати петицію можна за цим посиланням

https://www.e-dem.in.ua/ivano-frankivsk-or/Petition/View/2?fbclid=IwAR2yQdlQTxWfA4umL-2Vfp0R3YUbPHC6HJfNK3ckNzfjgOhz8BxtU7kroAw

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.