Рибпатрульні провели з школярами заняття стосовно правил рибальства

Новини, Суспільство

12 грудня 2019 року працівники Івано-Франківського рибоохоронного патруля у рамках Всесвітнього тижня права провели заняття з учнями 6-8 класів Нижнівської загальноосвітньої школи I-III ступенів, про це інформує Голос.if.ua. 

Начальником Управління Держрибагентства в області Любомиром Стрембіцьким та головним спеціалістом сектору іхтіології Олександрою Лучко ознайомлено учнів з природоохоронними статусами, біологічними особливостями та цінністю червонокнижних видів риб. Наголошено, що чисельність риб, занесених до Червоної книги України, зменшилась внаслідок діяльності людини (будівництво гребель, скидання неочищених стоків у річки, забруднення прибережно-захисних смуг водотоків та надмірний вилов риби).

Учнів проінформовано про відповідальність за вилов червонокнижних видів риб, розміри відшкодувань за їх вилов згідно із таксами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України.

Рибпатрульні роз’яснили школярам положення Правил любительського та спортивного рибальства. Спілкування відбувалось у формі бесіди, під час якої учні отримували вичерпні відповіді на свої запитання. Розповіді було доповнено цікавим ілюстративним матеріалом.

Довідкова інформація:

Такси на червонокнижні види іхтіофауни Івано-Франківщини (за один екземпляр незалежно від його розміру):
48 000 грн – стерлядь прісноводна;
14 000 грн – лосось дунайський (головатиця), харіус європейський;
10 000 грн – вирезуб причорноморський;
660 грн – бистрянка російська;
348 грн – йорж смугастий;
330 грн – білоперий пічкур дністровський, карась золотий (звичайний), марена дунайсько-дністровська, марена звичайна, минь річковий (рос. “налим”), ялець звичайний (рос. “елец”);
246 грн – чоп великий (звичайний), чоп малий;
165 грн – йорж носар;
74 грн – мінога українська.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.