Як швидко підвищити гемоглобін в домашніх умовах. 7 корисних рецептів

Здоров'я, Новини

Гемоглобін — це основа еритроцитів, найважливіших елементів крові, про це інформує Голос.if.ua.

Мало хто замислюється, що від рівня його вмісту в крові залежить наше самопочуття, активність і навіть зовнішній вигляд.

Для того щоб підтримувати нормальний рівень гемоглобіну, потрібно забезпечувати організм достатньою кількістю заліза.

Симптомами зниженого гемоглобіну є:

  • загальна слабкість,
  • сонливість,
  • головні болі,
  • запаморочення,
  • перепади тиску, сухість шкіри,
  • ламкість волосся та нігтів.

Якщо у вас є перелічені симптоми обов’язково зверніться до лікаря. Ми вам розповімо рецепти, які стануть ідеальним доповненням до традиційного лікування.

Ось 7 основних рецептів

№1.  Волоські горіхи, курага, мед, родзинки —  все в пропорції 1:1 — перемолоти та ретельно перемішати. Вживати по 1-3 столові ложки в день.

№2. 1 стакан волоських горіхів і 1 стакан гречаної крупи (сирої) перемолоти,  сюди додати 1 склянку меду, перемішати. Вживати кожного дня по 1 столовій ложці.

№3. По 1 склянці чорносливу, кураги, волоських горіхів, родзинок перемолоти, додати мед та 1-2 лимони зі шкіркою. Вживати по 1-3 столові ложки в день.

№4. Взяти 100 мл свіжого бурякового соку і 100 мл морквяного, змішати та випити.

№5. Промити сиру гречану крупу 1/2 склянки та залити 1 склянкою кефіру. Залишити на ніч, на ранок каша готова.

№6. Свіжі соки змішати в такій пропорції: 1/4 склянки бурякового, 1/4 склянки морквяного та 1/2 склянки яблучного соку. Вживати 1-2 рази на день.

№7. Змішати: 1/2 склянки сухого червоного вина, випареного на водяній бані протягом 5-7 хвилин; 1/4 склянки відвареної кропиви, 1 столову ложку вершкового масла. Пити суміш теплою.

Будьте здорові!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.