Що таке сексуальна норма і що вважається відхиленням (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

Сексуальна норма – наріжне питання в умах невротично налаштованих чоловіків і жінок. Багато людей впевнені, що завжди мають бути на висоті та мати стільки контактів, скільки їм хочеться, про це інформує Голос.if.ua.

Розповсюдження порнографічної продукції формує хибне враження, пояснив сексолог Олексій Вілков.

Чоловіки та жінки прагнуть бути схожим на порноакторів, хоча кожній розсудливій людині відомо, що неможливо годинами займатись сексом, як би цього не хотілося. У реальності немає монтажу, ми не знімаємо кіно і дивимося один на одного не через об’єктив телекамер. Нам неможливо проводити вибір кадрів, хіба що закривати очі та віддаватися фантазії.

Що таке сексуальна норма?

Норма – це перш за все моральний постулат, зразок сексуальної поведінки, приписаний суспільством, це середня величина, вивірена з частотних характеристик різних сексуальних проявів.

Сексуальна норма – це все, що не приносить шкоди обом партнерам і що веде до насолоди обох. В якійсь мірі норма наближається до ідеалу.

Моральні постулати змінювалися історично: кам’яний вік, матріархат і патріархат, вільні звичаї античного часу, святенництво і пороки Середньовіччя, Вікторіанська епоха і сексуальні революції – все це були варіанти моральної норми, часто кардинально відрізняються один від одного.

Що є відхиленням від норми?

Критеріями сексуальної норми є добровільність, статева зрілість, відсутність шкоди здоров’ю й прагнення обох до насолоди. Тому гомосексуальність не є відхиленням. Сучасна сексологія і психологія відносить одностатеві зв’язки до сексуальної норми.

А педофілія і зоофілія – сексуальне відхилення, тому що порушує основні критерії норми: добровільність, статева зрілість і взаємне бажання.

Лікар-сексолог Олексій Вілков
“Важливо зауважити, що крива сексуального бажання чоловіка різко зростає і досягає піку в сімнадцять-дев’ятнадцять років, потім зупиняється на певному рівні й після тридцяти плавно знижується. У жінок ситуація інша: їх лібідо повільно зростає аж до тридцяти п’яти років, досягаючи свого піку розквіту, потім зупиняється, і тільки у деяких жінок можливе вікове зниження”.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.