Прикарпатці будьте обережні – шахраї продовжують наживатись на вашій довірі!

Кримінал, Новини

Шановні громадяни! Вкотре застерігаємо вас, що мають місце непоодинокі випадки афер, і найпоширеніші з них – це «купівля неіснуючого товару в Інтернеті», «ваш родич в поліції – потрібні гроші для його визволення» та «ваша банківська картка заблокована або зафіксовані спроби несанкціонованого втручання у ваш рахунок – назвіть ваші особисті дані». Пам’ятайте, надійний захист від дій аферистів – Ваша пильність, обережність та інформованість, про це інформує Голос.if.ua.

Інтернет-лиходіям легко обдурювати людей дистанційно і безпечно для шахраїв, бо їх не знають в обличчя потерпілі, а телефонні картки або й телефони після отримання грошей від довірливих покупців зловмисники відразу викидають. І тоді, як кажуть, «шукай вітра в полі». Зрозуміло, що такі злочини важко розкривати.

Приміром, вчора до Галицького віділення поліції звернувся мешканець району. Чоловік повідомив, що невідома особа заволоділа його грошовими коштами у сумі 17 200 гривень, які він перерахував за покупку через мережу Інтернет тирсоплити. Гроші потерпілий перерахував на банківську карточку, а замовлення так і не отримав.

За фактом шахрайства слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, триває встановлення особи, причетної до злодіяння.

Тож поліція радить розраховуватися з інтернет-продавцями виключно після отримання товару. Це вбереже ваші гроші й не дасть шахраям змоги вас обдурити.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.