Секрет болю в спині насправді у ваших ногах

Здоров'я

Ми повинні слідкувати за здоров’ям власних ніг,про це інформує Голос.if.ua.

Правильна турбота про ноги допомагає запобігти болю в спині, стегнах і колінах, і ця стаття фокусується на їх важливості, пропонуючи кілька порад про те, як запобігти та полегшити біль в цих зонах.

Для вас ми пропонуємо 5 ефективних вправ:

    1. Розминка ніг. Не забувайте завжди розминатися перед початком фізичних вправ. Щоб розігріти ноги, потрібно виконати наступну вправу: зігніть коліна, стоячи, та доторкніться до підлоги пальцями, утримуйте цю позицію протягом трьох секунд. зробіть декілька підходів.
    2. Ходьба. Встаньте навшпиньки та походіть в різні боки. Потім поприсідайте на носках і таким же чином здійснюйте повороти.
  1. Кола на щиколотках. Гнучкість і мобільність щиколоток мають першорядне значення! Виконайте 10 кругових рухів стопами всередину, прагнучи торкнутися підлоги кісточками великих пальців, і 10 — назовні, намагаючись торкнутися підлоги зовнішньою стороною мізинця.
  2. Витягування стоп на себе і від себе.Сядьте на підлогу і випряміть ноги перед собою. Важливо стежити за тим, щоб під час натягування стопи на себе великий палець, мізинець і п’ята залишалися в одній площині.При натягуванні стопи від себе, намагайтеся витягати пальці ніг, ніби подовжуючи їх, а не підкручувати під склепіння стопи. Повторіть 10 разів.
  3. Піднімаємо предмети. Розкладіть на підлозі невеликі предмети. Це можуть бути кульки зім’ятого паперу, котушки ниток. Пробуємо підняти їх з допомогою пальців ніг і перекладаємо в долоню. Згодом можете ускладнити вправу і брати більш слизькі, вузькі або дрібні предмети — наприклад, ґудзики й олівці, ручки (або ковпачки від них).

Будьте здорові!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.