В Івано-Франківську запроваджують бюджет участі для шкіл

Новини, Суспільство

Сьогодні у міській раді робоча група напрацьовує статут Бюджету участі для шкіл міста.

Як зазначають організатори, проєкт покликаний виробити у дітей навички активної участі у житті школи, міста та навчитися планувати кошти з дитинства, передає Голос.if.ua.

“Шкільний бюджет особливий тим, що на рівні школи кожен учень може подати проєкт, який буде реалізовуватися на рівні школи і всі школярі за нього голосуватимуть. Це освітній елемент, коли ми привчаємо дітей до того, що від них також щось залежить. Ми вчимо їх бути активними”, – відзначив Роман Широких, представник фундації ПАУСІ в Україні.

Відтак, учні спільно із вчителями можуть розробити проєкт, корисний для їхнього навчального закладу, подати заявку і перемогти, отримавши таким чином кошти з міського бюджету на реалізацію своєї ідеї.

 “Робоча група складається з представників шкіл, батьківського комітету та  міськвиконкому. Подаються проєкти, їх розглядають, далі є процес голосування, потім – процес реалізації. Маємо досвід інших міст, інших країн, від нього будемо і відштовхуватися”, – пояснює Христина Гнатів, координатор програми Бюджет участі.

На школу передбачено по 100 тис. гривень.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.