Косівські медики анонсували акцію протесту

Здоров'я, Новини

У середу, 10 грудня, на території Косівської міської ради, на майдані Незалежності міста Косів о 13:00 год планується акція протесту працівників охорони здоров’я Косівського району з приводу недофінансування по заробітній платі.

Про це повідомили у ГО “Лікарське товариство Косівщини”, інформує Голос.if.ua.

“Станом на початок грудня місяця 2019 року було доотримано заробітну плату працівниками закладів охорони здоров’я Косівського району за вересень місяць 2019 року, залишається неоплачуваною праця за жовтень та листопад місяці 2019 року, не говорячи вже про грудень”, – зазначають у товаристві.

Також у “Лікарському товаристві Косівщини” зазначили, при всіх зверненнях до влади району та області, а також до вищестоящих органів з приводу недофінансування на заробітну плату працівникам охорони здоров’я Косівського району не було отримано позитивного рішення.

“На наступний рік прогнозовано фінансування за І квартал 2020 року на заклади охорони здоров’я Косівського району в розмірі 60% від отриманого на 2019 рік. Такі дії призведуть до численного скорочення працівників охорони здоров’я та збільшення кількості безробітніх в районі. Можемо навести приклад на закладі КНП «Косівська ЦРЛ», по якому відповідно до потреби у фінансуванні на заробітну плату для працівників закладу на 2019 рік становить 55446,6 тисяч гривень, однак при затвердженні кошторису на початок 2019 року виділено лише 44764,9 тисяч гривень. Кошторисні призначення розбиті рівними частинами на 12 місяців, однак незабезпеченість становить 10681,7 тисяч гривень, що складає недофінансування 2,4 місячних фондів заробітної плати. Попри прийняття ряду заходів для економії державних коштів та проведення збалансування власних видатків в межах виділених кошторисних призначень, погашення заборгованості не можливе у повному обсязі”, – йдеться у повідомленні.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.