ДТЕК зобов’язали вжити заходів, щоб не обмежувати виробництво

Економіка, Новини

Антимонопольний комітет України зобов’язав компанію “ДТЕК Західенерго” вжити заходів для запобігання обмеження виробництва електричної та теплової енергії на Бурштинській тепловій електростанції.

Про це йдеться в коментарі пресслужби АМКУ на заяву компанії про введення ТЕС в режим простою, пише Голос.if.ua з посиланням на УНІАН.

“З урахуванням наявності ознак монопольного (домінуючого) становища акціонерного товариства “ДТЕК Західенерго” у торговельній зоні “Острів Бурштинської ТЕС”, вжити заходів для запобігання обмеження виробництва електричної та теплової енергії на Бурштинській тепловій електростанції”, – йдеться в повідомленні.

В АМКУ зазначили, що такі дії компанії можуть призвести до створення дефіциту електричної енергії в торговельній зоні “Острів Бурштинської ТЕС” і теплової енергії в місті Бурштин і селі Дем’янів, і завдання шкоди іншим суб’єктам господарювання, покупцям, продавцям, а також призвести до ущемлення прав споживачів.

У пресслужбі зазначили, що АМКУ вже почав розслідування щодо можливого зловживання монопольним становищем “ДТЕК Західенерго” на організованих сегментах ринку електроенергії в “Острові Бурштинської ТЕС”.

Як повідомлялося, в листі виконуючого обов’язки директора відокремленого підрозділу “Бурштинська ТЕС” ПАТ “ДТЕК Західенерго” Олега Івахіва голові Бурштинського міської ради Роксолані Джурі йшлося про те, що з 22 листопада 2019 року Бурштинська ТЕС виведена в вимушений простій.

також читати: Бурштинське водосховище вкриє крига? (відео)

Раніше голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявляв, що електроенергія в Бурштинському енергоострові в результаті зловживання монопольним становищем “ДТЕК Західенерго” дорожче на 22%, ніж в ОЕС України.

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.