“Дякую”, “Ура!”, “Бачив це?” Короткі повідомлення можуть забруднювати атмосферу

Новини, Суспільство

Згідно з дослідженням британської компанії OVO Energy, жителі Великобританії щодня надсилають понад 64 млн коротких “безглуздих” електронних повідомлень, що щорічно призводить до викиду приблизно 23 тонн вуглецю в атмосферу.

Вуглецевий слід від коротких електронних повідомлень може забруднювати атмосферу не менше ніж автомобілі або літаки. Про це свідчать результати дослідження британської компанії OVO Energy, інформує Голос.if.ua.

Для того, щоб опрацювати і надіслати повідомлення, використовують електроенергію, виробництво якої призводить, зокрема, до викидів вуглекислого газу. Згідно з дослідженням, британці щодня надсилають понад 64 млн коротких “безглуздих” повідомлень електронною поштою, що щорічно призводить до викиду приблизно 23,5 тонни вуглецю в атмосферу.

Автори дослідження склали топ “непотрібних” коротких повідомлень, що забруднюють атмосферу:

Дякую (Thank you).
Дяк (Thanks).
Гарних вихідних.
Отримав/отримала.
Ціную.
Доброго вечора.
Ти бачив/бачила це?
Ура!
Ти теж.
ЛОЛ.
“Якщо кожен дорослий британець надсилатиме на одне коротке повідомлення менше, це дасть можливість знизити викиди вуглецю на 16,4 тонни – це дорівнює 81 152 рейсам із Лондона в Мадрид або викидам 3324 дизельних автомобілів”, – ідеться в релізі.

Автори дослідження зазначають, що 87% опитаних ними британців готові скоротити поштовий трафік для боротьби із кліматичними проблемами.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.