У Карпатах прибрали понад тонну сміття завдяки мобільному додатку

Новини, Туризм

За три місяці з моменту офіційного релізу додатку EcoHike туристи та волонтери зібрали понад 1000 кілограмів сміття.

Користувачі створили понад 60 міток, більшість з цих позначок розташована в межах українських Карпат, інформує Голос.if.ua з посиланням ШоТам?

EcoHike використовували як поодинокі активісти, так і організації під час туристичних та екопоходів. Наприклад, мандрівники Кулуар Тревел пройшли понад 130-кілометровий маршрут, очищаючи Карпати разом із застосунком.

Загалом в додатку зареєстровано понад 1000 користувачів, проте їх справжня кількість може бути і більшою. EcoHike мають змогу використовувати незареєстровані активісти – переглядати мітки, але не створювати нові позначки чи оновлювати їхній статус.

“Ми прагнули зробити свій вклад у покращення екологічної ситуації в Україні, що можна було досягти, лише об`єднавши зусилля багатьох небайдужих людей. І зараз ми бачимо, що таких людей дійсно багато і разом ми можемо надзвичайне. Наша команда збирається також вдосконалювати додаток, щоб залучити якомога більше активістів для прибирання.” – коментує Юрій Голованов, консультант GlobalLogic, лідер проекту EcoHike.

Наразі інженери GlobalLogic продовжують отримувати відгуки від користувачів та розширювати функціонал додатку. Зокрема, в планах додати можливість прокладати маршрути з урахуванням міток, можливість позначати місця, де можна викинути сміття, впровадити елементи гейміфікації та зробити нагороди для найактивніших користувачів тощо.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.