На Прикарпатті здорожчали крупи, риба та молочка

Економіка, Новини

За даними Державної служби статистики, інфляція на споживчому ринку у жовтні, у порівнянні з вереснем в Україні становила 0,7%, з початку року – 4,2%, в області – 0,6% та 4,4% відповідно. Про це інформує Голос.if.ua.

Приріст споживчих цін у жовтні зафіксовано в усіх регіонах країни: від 0,2–0,7% у Запорізькій, Рівненській, м.Києві, Вінницькій, Черкаській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Чернігівській областях до 0,8–1,7% у Дніпропетровській, Донецькій, Одеській, Волинській, Київській, Луганській, Миколаївській, Харківській, Чернівецькій, Полтавській, Хмельницькій та Закарпатській областях.

На споживчому ринку області у жовтні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,7%.

Найбільше (на 29,3% та 10,3%) подорожчали крупи гречані та яйця.

На 3,1–0,5% зросли ціни на сири, сметану, маргарин, молоко, хліб, масло, макаронні вироби, овочі, рибу та продукти з риби.

Водночас на 4,2–0,2% подешевшали цукор, соняшникова олія,  свинина, фрукти, м’ясо птиці, оливкова олія, рис.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,0%, у т.ч. на алкогольні напої – на 1,3%, тютюнові вироби – на 0,6%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,2% відбулося за рахунок зниження цін на природний газ на 4,1%. Разом з тим відбулося підвищення тарифів на водопостачання та каналізацію на 0,9%.

Ціни на транспорт у цілому знизилися на 0,7% в основному через  здешевлення проїзду залізничним пасажирським транспортом на 2,0% і автомобілів – на 1,4%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 4,4%, що пов’язано з подорожчанням мобільного зв’язку на 10,7%.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.