08 листопада – свята, іменини, день в історії

Новини, Суспільство

свята, іменини, день в історії, від Голос.if.ua.

Всесвітній день містобудування (урбанізму)

Цей День виник і заснований з ініціативи громадськості та працівників у сфері планування міст і населених пунктів з метою підвищення інтересу в галузі містобудування. Вперше був запропонований професором в Університеті Буенос-Айреса, випускником Інституту міського будівництва в Парижі, на ім’я Карлос-Марія-делла Паолера (Carlos Maria della Paolera) наприкінці 40-х років і проведений в 1949-му році. Дата проведення Всесвітнього дня містобудування (World Urbanism Day) – 8 листопада. Відзначається вже в більш ніж 30-ти країнах світу на чотирьох континентах.

Міжнародний день КВК

В далекому 1961-му році в надрах бурхливого студентського життя, виникла прекрасна ініціатива – створити справжній Клуб цих самих веселих і кмітливих верств нашого з вами прогресивного суспільства – студентів. Вже в тому ж році, 8-го листопада на екранах Великого і Могутнього Радянського Союзу, поки в чорно-білому форматі, вийшла в ефір перша телевізійна гра цього нового і чудового Клубу Веселих та Кмітливих. На той момент ніхто й уявити собі не міг, що КВК стане однією з найбільш живучих і улюблених програм не тільки в СРСР, але і переживе його. Буде визнаний і на пострадянському просторі, знайде шановний міжнародний статус.

Іменини: Антон, Афанасій, Василь, Дмитро, Марк

День в історії:

1090 — Митрополит Єфрем освятив Св. Михайлівський собор у Переяславі

1620 — відбулася Битва на Білій Горі поблизу Праги в рамках Тридцятилітньої війни

1623 — Вперше опубліковане зібрання творів Шекспіра («Перше фоліо»). Дата приблизна

1833 — У Нью-Джерсі сталася перша в історії катастрофа поїзда, дві людини загинули.

1867 — Оперою Олексія Верстовського «Аскольдова могила» розпочав свій перший сезон постійний оперний театр у Києві

1909 — Відбулись установчі збори членів Київського товариства повітроплавання

1918 — У Пряшові закарпатські українці створили Руську Народну Раду

1927 — Закладено Дніпровську гідроелектростанцію потужністю 650 тис. кінських сил

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.