СБУ підвищить ефективність боротьби з контрабандою після запуску єдиної електронної бази доручень

Новини, Суспільство

Служба безпеки України суттєво підвищить ефективність боротьби з контрабандою та контролю за переміщенням товарів через кордон після запуску єдиної електронної бази доручень на проведення митного огляду, яку запускає українська митниця спільно з СБУ,інформує  Голос.if.ua.  

База передбачає централізовані надсилання доручень від правоохоронних органів на проведення митного огляду товарів і транспортних засобів. Процес відбуватиметься в електронному вигляді та допоможе зосередити всі запити в одному місці. «Перші доручення в онлайн-формі надійдуть саме від Служби безпеки України», ‒ наголосив Голова СБУ Іван Баканов. Упровадження системи дозволить відмовитись від надсилання правоохоронцями запитів у паперовому вигляді до конкретного митного посту. За такою процедурою неможливо було відслідкувати проведення митного огляду, і відповідно збільшувалась кількість зловживань на місцях. Запуск централізованого надсилання через електронну систему доручень мінімізує такі явища. «Це буде дієвим механізмом для знищення корупційних схем на кордоні», ‒ впевнений Іван Баканов. Служба безпеки України системно реалізує низку ініціатив, спрямованих на забезпечення максимальної прозорості роботи відомства. Взаємодія з колегами та обопільний контроль у межах роботи електронної бази доручень ‒ важливий крок для досягнення поставленої мети. Проект запустився відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 861 «Про реалізацію експериментального проекту з організації централізованого надсилання правоохоронними органами в електронному вигляді доручень на проведення митного огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення» від 2 жовтня 2019 року.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.