Економія 60 мільйонів: Кабмін перевів виплати зарплат чиновникам у безготівкову форму

Економіка, Новини

Кабінет міністрів ухвалив постанову згідно з якою всі виплати співробітникам органів влади виплачуватимуться у безготівковій формі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет, інформує Голос.if.ua.

“Тільки уявіть собі. 60 млн грн на рік витрачають центральні органи влади та обладміністрації на банківські комісії через те, що платять зарплату готівкою. І ще якусь суму, яку ми вже не рахували, на виплати за відрядження. Вчора ми прийняли постанову Кабміну, якою переводимо всі виплати співробітникам органів влади у безготівкову форму. Це питання не лише заощадження державних коштів, але й елементарної фінансової культури. Ніякий cashless ми не побудуємо, якщо не почнемо з себе. 60 млн грн — це не така велика сума у масштабі всього бюджету. Але це — один з багатьох заходів, який ми робимо, щоб виконати сурові KPI по оптимізації бюджету, які ставить Володимир Зеленський та Олексій Гончарук”, – йдеться у повідомленні.

Виявилось, що близько 7% співробітників отримують зарплату готівкою, а не на банківський рахунок.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.