Динаміка міграції в Україні: на Прикарпатті зареєстровано понад 3 тисячі переселенців

Новини, Суспільство

В Україні станом на кінець серпня налічувався 1 мільйон 404 тисяч 926 внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій Донбасу і Криму, про це інформує Голос.if.ua.

При цьому кількість зареєстрованих переселенців збільшилася в серпні (порівняно з липнем) на 6 тисяч осіб.

При цьому порівняно з серпнем минулого року кількість переселенців зменшилася на 115 тисяч 11 осіб.

Найбільше переселенців було зареєстровано в Донецькій області – 494,5 тисяч осіб, в Луганській області – 274,2 тисячі осіб, в Києві – 152,1 тисяч осіб, у Харківській області – 131 тисяча осіб. Найменше ВПЛ, як і раніше, зареєстровано на заході України: у Тернопільській та Чернівецькій області, повідомляє WestNews із посиланням на “Слово і діло“.

Кількість зареєстрованих переселенців за серпень збільшилася на 6 тисяч осіб. Найчастіше переселенці реєструвалися в Донецькій області та столиці – 2,4 тисячі осіб і 943 особи відповідно. Знімалися з реєстрації в Житомирській і Закарпатській областях.

У серпні держава виплатила переселенцям 251,1 млн. грн. матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг. Для порівняння, в серпні минулого року ця сума становила 250 млн грн.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.