“У росіян такого немає”, або Як виробляють український броньовик “Козак”

Новини, Суспільство

Крилаті ракети “Нептун”, протитанкові комплекси “Стугна-П”, “Корсар”, “Бар’єр” та “Скіф”, новий бронетранспортер “Отаман-3”.

На Міжнародній виставці “Зброя та безпека”, що пройшла з 8 по 11 жовтня в Києві, показали військові розробки українських конструкторських бюро, про що інформує Голос.if.ua

Після приходу нової влади ВПК України, один з найбільш корумпованих промислових комплексів, чекають зміни. В кращу сторону або гіршу – покаже час.

В “Укроборонпромі” проводять обшуки, призначають нових топ-менеджерів. Військові скаржаться, що вчасно не отримують потрібне їм озброєння.

Тарас Чмут, голова правління ГО “Український мілітарний центр”, вважає, що підбадьорити “оборонку” може ефективне реформування “Укроборонпрому”, підтримка приватних виробників і спрощення виходу на зовнішні ринки.

Правда, щоб бути затребуваними в світі, українцям потрібен технологічний прорив.

Поки наша техніка, при всіх її плюсах, застрягла десь в 90-х. Хоча і довела свою спроможність у реальних боях на Донбасі.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.