“Гральні зали повинні зникнути з вулиці”: уряд визначився з законопроектом

Економіка, Новини

Кабінет міністрів розробив і схвалив законопроєкт про легалізацію грального бізнесу в Україні.

Про це під час брифінгу в понеділок повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, інформує Голос.if.ua з посиланням на Економічну правду.

“Уряд розробив за дорученням президента відповідний законопроект і в неділю ми його проголосували, найближчими днями він буде внесений в парламент”, – сказав Гончарук.

“Ви знаєте, що відбувається: виходите на вулицю, бачите ці гральні автомати, поряд ломбарди. Я не думаю, що потрібно пояснювати, що це за лихо. Величезна кількість людей від цього страждає і ми хочемо захистити людей, які є залежними”, – заявив прем’єр.

За його словами, уряд ставить перед собою завдання, щоб це явище в Україні зникло.

“Тому що у людей потім депресія, самогубства, руйнуються сім’ї, люди втрачають гроші. Це десятки тисяч поламаних людських життів і ми хочемо, щоб ця історія в Україні припинилася. В цивілізованих країнах такого немає і у нас не буде”, – повідомив голова уряду.

При цьому він наголосив, що це не означає, що такого виду бізнесу взагалі не повинно бути.

“Він має бути цивілізованим, в законопроекті детально прописано, як ми пропонуємо це врегульовувати, окремо врегульовується питання лотерей. Але головна мета – прибрати гральні автомати з вулиць, для зменшення цього лиха, яке вони нам створюють”, – додав Гончарук.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.