Франківцям просто неба покажуть постановку “На західному фронті без перемін”

Новини, Суспільство

У четвер, 10 жовтня, на території Палацу Потоцьких покажуть першу в Україні постановку однойменного роману Е. М. Ремарка, пронизливу і відверту історію про війну і проти війни, про це інформує Голос.if.ua.

1918 рік. Вони – 20-річні хлопці, солдати Першої світової, “втрачене покоління”. Їх вирвали зі звичного життя… Їх жбурнули у кривавий бруд війни… Колись вони були хлопцями, що вчилися жити та мислити. Тепер вони вчаться тому, як вижити та залишитися людьми.

Це перша режисерська робота Олексія Гнатковського містить багато символів і метафор. А динамічне чергування драматичних і комічних сцен, а також моменти взаємодії акторів із глядачами дають змогу стати безпосередніми учасниками цієї непростої історії про боротьбу життя зі смертю.

Художній керівник постановки – н.а. України Ростислав Держипільський; режисура, сценічне рішення та музичне оформлення – з.а. України Олексій Гнатковський; художник – Нікіта Тітов; відео – Юрій Овчар, VJ Group Cube; звук – Степан Вірстюк; художник по костюмах – Олена Андрійчук.

У ролях: Качинський – Ігор Захарчук, Павло Кільницький; Леєр – Олексій Лейбюк; Пауль – Іван Бліндар; Т‘яден – Євгеній Холодняк; Альберт – Віктор Абрам’юк; Гайє – Микола Сливчук.

Вікові обмеження: 16+.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.