Страшенний головний біль: що з’їсти для порятунку

Здоров'я, Новини

Позбавитись головного болю можна без звичних пігулок. Альтернативою є певні продукти і напої.

М’ята. Чай з цих листків має бути теплим і без цукру. Він здатен покращити кровообіг та нормалізувати роботу нервової системи, пише “Жіночий світ“.

Банани. Вони містять магній. Саме через брак цього мікроелемента часто й виникає головний біль.

Зелений чай. Його визнали дієвим антиоксидантом. Тобто цей напій нейтралізує оксидні процеси в організмі, які провокують погане самопочуття.

Апельсини. Вітамін С, що міститься у цитрусах, позитивно впливає не лише на імунітет. Він допомагає зняти судинний тонус, покращує кровообіг. Тому долає головний біль.

Абрикоси та курага. Їх варто з’їсти, якщо біль виник через стрес або високе розумове навантаження. У свіжих та сушених абрикосах міститься вітамін В, що покращує роботу мозкових клітин та кровообіг.

Головний біль у дитини найчастіше пов’язаний з розумовим та емоційним навантаженням, сидячим способом життя. Триває від 30 хв до 1,5 год. Щоб його позбутися, треба дитина повинна мати достатній сон і відпочинок. Якщо біль інтенсивна і дитина не може виконувати свою звичну роботу, можна використовувати некомбіновані анальгетики, радить лікар.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.