На Прикарпатті у РДА скоротять кількість працівників

Новини, Політика

Кабінет міністрів ухвалив постанову про скорочення наполовину працівників райдержадміністрацій з 1 січня 2020 року.

Про це йшла мова сьогодні на нараді у голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля, про це пише Голос.if.ua з посиланням на Фіртку.

Зокрема, у 14 районних держадміністраціях буде скорочено 1021 посад.

“Цю цифру треба розділити на 14 районів. Ці посади має розподілити голова. Треба побачити структуру щодо чисельності. В нас під скорочення підпадає близько 590 працівників державного апарату. Про скорочення всіх буде попереджено – центри зайнятості, профспілки. В нас є критерії «незамінні» – три людини для утворення відділу. Для Управління – два відділи, тобто, сім людей.», – пояснив начальник відділу кадрової роботи апарату обласної державної адміністрації Анатолій Мельничук.

Проте професіонали не залишаться без роботи.

«В нас зараз буде питання про працевлаштування. Частина можливо попаде в ОТГ. Треба виявити спільне співпереживання за долю цих людей. Це професіонали, вони будуть нам потрібні», – резюмував Денис Шмигаль.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.