П’ять можливих причин дефіциту вітаміну D

Здоров'я, Новини

Якщо ви постійно відчуваєте хворобливість або втому, або болі в спині вперто не проходять, то справа може бути в дефіциті вітаміну D.

І ось найбільш ймовірні причини його появи, розкаже Голос.if.ua .

Неправильне харчування. У таких продуктах, як яйця і жирна риба, безліч вітаміну D. Якщо ви рідко вживаєте цю їжу, то обов’язково зіткнетеся з дефіцитом даного нутрієнту.

Брак сонця. На жаль, на більшій частині території нашої країни кількість хмарних днів набагато перевищує число сонячних. Тому прагніть приймати сонячні ванни при першій-ліпшій можливості, адже вітамін D виділяється нашою шкірою під впливом сонячних променів.

Смаглява шкіра. Цей фактор, на жаль, є непереборним. Доведено, що у власників смаглявої шкіри в організмі міститься більше пігменту меланіну, ніж у тих, у кого шкіра світліша. А цей пігмент знижує здатність організму виробляти вітамін D при впливі сонячних променів.

Ожиріння. При підвищеному рівні жиру в організмі відбувається додатковий витяг вітаміну D з крові. Чим більше жиру в тілі, тим менше циркулює в крові вітаміну D.

Старість. У міру старіння наші нирки все менш здатні конвертувати вітамін D в його активну форму. Це також збільшує ймовірність розвитку дефіциту цього вітаміну.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.