В Івано – Франківську вшанували пам’ять загиблих захисників України (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

29 серпня, в Меморіальному сквері, що в м. Івано -Франківську відбулись поминальні заходи із вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, про це інформує Голос.if.ua.

В 5-ту річницю трагедії в Іловайську, у меморіальному сквері Івано-Франківська, де поховані Герої, громадськість міста та військові вшанували їх пам`ять. Серед інших пам’ять загиблих вшанували і представники ветеранської організації «Воїн України».

“Стою і дивлюся, було таке ж саме сонячне, мирне небо і тут почались гради, і тут почалось пекло, соняшники, страх, кров, крики поранених, війна є війна, ми вистояли, думав «москаль», що попре далі, ми відійшли, ми зупинили «москаля», хочу подякувати цим хлопцям які віддали своє життя за неньку Україну. Я надіюсь, що ми її збережемо і повернемо Іловайськ, повернемо Луганськ, повернемо Донбас, повернемо Крим! Слава Україні! Героям слава! – зазначив інвалід, ветеран АТО, учасник боїв за Іловайськ, член Президії ГО ІВУВ АТО «Воїн України» Ігор Андрійчук (позивний «Вуйко – ведмідь»).

 

Нагадаємо, у серпні 2014 року українські військові опинилися в оточенні поблизу міста Іловайськ Донецької області. За домовленістю, українські військові мали виходити з міста через гуманітарний коридор без зброї, однак їх почали обстрілювати. Згідно з даними Національного військово-історичного музею, у цих боях полягло 368 українських військових, ще 180 вважають зниклими безвісти.

Детальніше у відео:

До теми: Інвалід та ветеран АТО з позивним “Вуйко” повернув “подачку” владі (відео+документи)

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.