Коломойський дав зелене світло – з Росії повним ходом йде вугілля

Економіка, Новини

Компанія «Центренерго» на початку липня відійшла під контроль олігарха Коломойського і відразу ж підписала договір на поставку вугілля з Росії на суму 400 мільйонів гривень з ТОВ «Нафта Форс», директор якої раніше очолював бензозаправку групи «Приват». 

Про це Голос.if.ua інформує з посиланням на блогера, громадського активіста Семен Кабакан.
За його словами, він переглянув наявну інформацію у відкритих джерелах і не знайшов доказів, щоб з РФ за минулі роки поставлялося сировину. Це була принципова позиція і тодішнього керівництва «Центренерго», і минулої влади. Тепер, як видно, почали відроджувати торгівлю з агресором. Більш того, як стверджує екс-голова НКРЕКП Вовк, вугілля купують через свої фірми-прокладки за завищеною ціною, а вироблену електроенергію продають феросплавним заводам Коломойського за безцінь. Борги, звичайно, залишаються тільки державі.
Семен Кабакан пише, команда Коломойського вже почала викачування грошей з бюджету України і почала захоплювати державні підприємства. Зрозуміло, що нові представники влади в особі «енергетика» Геруса, або закривають очі, або сприяють «схематозу». Як би там не було, дерибан вже почався. «НАБУ і САП передаю привіт! На жаль, вони звикли діяти вибірково, що дуже погано для інститутів такого типу. Довіра втратити легко, а отримати немає!», – резюмував блогер.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.