Вчені виявили, що популярний соус може врятувати від раку

Здоров'я, Новини

Вчені з Політехнічного університету Валенсії, Іспанія, заявили, що кетчуп насправді може врятувати від раку,інформує Голос.if.ua  .

Підсумки дослідження вчених показали, що вживання томатного соусу, значно знижує ризик виникнення раку кишечника і шлунка.

В ході дослідження було встановлено, що тушковані помідори, які є в соусі, приносять організму чималу користь, оскільки в процесі такого готування зберігається лікопін, який підсилює дію пробіотиків. Ця речовина призводить до зростання корисних бактерій, що сприятливо впливають на мікрофлору кишечника.

Крім того, лікопін медики відносять до кращих антиоксидантів, що захищають організм від згубного впливу вільних радикалів, що важливо для профілактики і запобігання раку.

Експерти прийшли до висновку, що вживання томатних соусів призводить до уповільнення поширення заражених ракових клітин в організмі і в кінцевому рахунку до їх загибелі. При проблемах зі здоров’ям потрібна консультація фахівця. Не займайтеся самолікуванням.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.