В Івано-Франківську планують урізноманітнити харчування школярів

Новини, Суспільство

Відбулася виробнича нарада фізичних осіб-підприємців, котрі надають послуги з організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти міста Івано-Франківська, інформує   Голос.if.ua з посиланням на firtka.if.ua

Про це повідомили у Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

«Серед основних питань, які обговорювалися – нове шкільне харчування. Детально опрацювавши кулінарні рецепти і авторську кухню Євгена Клопотенка, усі разом обирали рецепти, за якими готуватимуть страви для учнів закладів освіти міста», – йдеться у повідомленні.

За результатами дискусії, одностайно вирішили, що вже з початку навчального року урізноманітниться асортимент страв.

Дітям пропонуватимуть на вибір і салати, і перші та другі страви, приготовлені із нового «Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», у яких поєднуватимуться різні корисні для здоров’я продукти.

«Ми робимо перші кроки до зміни культури харчування. Очікуємо на розуміння та підтримку батьківської громадськості. Ми готові до співпраці. Будемо спільно з батьками обирати страви дня/тижня/місяця. Покажемо, що їжа може бути іншою. Віримо, що спільними зусиллями зможемо змінити харчування», – зазначили учасники наради.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.