Яких речей в будинку варто позбутися, щоб не нашкодити своєму здоров’ю

Здоров'я, Новини

Список предметів, яких треба негайно позбутися заради безпеки в будинку.

Навіть якщо більшу частину дня ви проводите у власній квартирі, це не означає, що ви уникаєте небезпечних контактів з шкідливими хімічними речовинами. Навіть безневинні предмети у квартирі можуть погіршувати ваш стан здоров’я, тому будьте уважні до кожної придбаної деталі. Ось кілька прикладів того, від чого треба негайно позбутися заради безпеки в будинку, інформує Голос.if.ua з посиланням на Ukr.Media.

Освіжувачі повітря

Якщо ви регулярно використовуєте освіжувачі повітря в закритих приміщеннях без вентиляції — то створюєте отруйну атмосферу у власному будинку. Два головних інгредієнти освіжувачів повітря — гліколеві ефіри на основі етилента і терпени. Вони обидва вважаються токсичними речовинами, особливо в реакції з озоном, що присутній в балоні.

Пахощі

Весь світ використовує ароматичні палички, щоб будинок приємно пахнуть, а в азіатських країнах вони застосовуються ще і для того, щоб проводити релігійні ритуали. При цьому під час згоряння вони виділяють дим, який може ставати причиною астми, захворювань легенів і навіть раку. Набагато корисніше використовувати в якості ароматизаторів натуральні масла.

Пінополістирол

Пінополістирол — речовина, з якого роблять утеплювачі, а також одноразовий посуд, містить отруйну хімічну речовину під назвою стирол. Він може викликати рак, порушення пам’яті і концентрації уваги, втрату зору і слуху. Щоразу, коли ви їсте щось гаряче з тарілки, яка зроблена з такого матеріалу, — стирол змішується з їжею і потрапляє в організм, що і викликає згубні наслідки.

Спіралі від комарів

Ці спіралі використовували ще наші бабусі, застосовуючи їх як засіб проти комарів. Але на жаль, вони отруйні не тільки для комарів, але і для нас. За словами дослідників з Сіднейського університету, одна спіраль від комарів виробляє кількість диму, яке можна прирівняти до 75-137 сигарет. Такої кількості цілком достатньо для того, щоб будь-яка людина почала відчувати проблеми з диханням.

Меблі з пресованого дерева

Шафи і тумби, зроблені з пресованої тирси, можуть ідеально підходити до вашого інтер’єру, але при цьому нести чимало шкоди здоров’ю. Ці дошки виготовляються за допомогою смоли, яка містить шкідливу речовину формальдегід. Чим спекотніше стає в кімнаті, тим сильніше воно виділяється в повітря, а отже, більше негативного впливу на організм людини. Формальдегід також стає причиною розвитку багатьох хвороб: починаючи від проблем з диханням і закінчуючи підвищеним ризиком виникнення раку.

Антибактеріальні ополіскувачі

Якщо ви використовуєте спеціальні антибактеріальні засоби, наприклад, мило, лосьйон для ніг або ополіскувач для рота — переконайтеся, що в них не міститься хімікату триклозану. FDA заборонила його використання ще у 2016 році, але у нас його й досі можна зустріти в багатьох косметичних та аптечних засобах.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.