Рогаті біля Ратуші: у Франківську презентували унікальні тролейбуси з автономним ходом (ФОТО)

Новини

Сьогодні, 22 серпня, в Івано-Франківську на презентували перші білоруські тролейбуси з автономним ходом. З нагоди презентації один із таких “рогатих” заїхав на Площу Ринок до ратуші.

Ці тролейбуси можуть працювати не лише від контактної мережі, але й на акумуляторах, живлення яких вистачає на кілька кілометрів руху, інформує Фіртка.

Тролейбуси здатні об’їжджати перешкоди на дорозі та берегти екологічний баланс.

Також однією з особливостей нових тролейбусів є те, що кузов зроблено з нержавіючої сталі, а метал виробник закупив у Фінляндії. Також машини матимуть автоматичні двері та будуть повністю пристосовані для людей з особливими потребами.

На них, як і передбачалось встановлені двигуни українського виробництва (завод “УкрВажМаш”, Харків).

“За десять років місто не мало жодного нового тролейбуса. До тепер… Найбільш затребувані маршрути №№6 і 7, – говорить директор комунального підприємства “Електроавтотранс” Віталій Голутяк. – Маршрути №№ 3 і 2- це основні на яких працюватимуть ці тролейбуси. До кінця року в місто приїдуть всі 29 тролейбусів. Вони замінять тролейбуси “Шкода”, які відпрацювали свій ресурс”.

За словами в. о. директора компанії поставника тролейбусів Дмитра Паркова,особливості машини автономний хід, встановлена низьку підлогу, удосконалений дизайн і панорамність огляду.

Протягом наступних чотирьох місяців в місті очікують на 29 таких тролейбусів.

“Це перший тролейбус, який закуплений у рамках кредиту і гранту ЄБРР. Таких троолейбусів має бути 29. Це дозволить нам замінити стару техніку. Це добра тенденція для міста- комунальний автопарк розвивається. Найбільший план – запровадження електронного квитка. Думаю, що найближчим часом презентуємо свої напрацювання”, – сказав міський голова Руслан Марцінків.

Нагадаємо, з 1 квітня 2019 року, згідно з рішенням виконавчого комітету, вартість проїзду у тролейбусах Івано-Франківська становить 4 гривні.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.