На Прикарпатті селянам будуть платити за утримання телят

Економіка, Новини
Директор департаменту агропромислового розвитку Іван Андріїшин провів робочу нараду із начальниками управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівниками обласних служб системи агропромислового комплексу, громадських організацій, на якій обговорено питання організації роботи з прийому документів на виплату дотацій за утримання молодняку великої рогатої худоби особистим селянським господарствам та проблемні питання галузі.

Про це Голос.if.ua повідомляє з посиланням на у прес-службу ОДА.

Таке рішення прийнялося через масовий забій худоби. Селяни не хочуть утримувати велику рогату худобу, оскільки їм це в останній час не вигідно. Корми та догляд коштують не мало, а м’ясо від них держава закуповує за копійки.

З 2 по 5 вересня в регіоні відбудеться другий етап прийому департаментом агропромислового розвитку документів (відомостей фізичних осіб, які мають право на отримання дотацій за молодняк, який народився у господарствах фізичних осіб) від об’єднаних територіальних громад, міських, сільських, селищних рад.

Дотація за молодняк надається на безповоротній основі селянам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняку великої рогатої худоби до тринадцятимісячного віку.

Дотація надається за кожні чотири місяці утримання з наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка.

Максимальний розмір дотації на одне теля 2500 грн. Дотація виплачується також за утримання переміщених телят.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.