“Потрапляли на літак з війною”: у Франківську через помилку авіакомпанії пасажирів не пускали на борт

Новини

В міжнародному аеропорту Івано-Франківська одразу п’ятьом пасажирам, які поспішали вилетіти за кордон відмовили у посадці.

Сьогодні зранку, 14 серпня, щоб потрапити на рейс PS82 до Києва їм довелося іще раз купувати квиток і, не зважаючи на це, вилетіти змогли не всі.

Про проблему журналістам розповіла розповіла Ірина Войтенко,інформує  з посиланням на сайт міста Івано-Франківська . За її словами, чоловік летів до Канади і квитки придбали онлайн. а ось реєстрацію на місці в аеропорту пройти не вдалося. В таку ж ситуацію потрапили іще кілька людей з-за кордону.

“Ми придбали квиток в МАУ до Києва. Чоловік громадянин Канади, політ мав бути із пересадкою до Торонто. Консультант не пояснила, чому відмовила нам у реєстрації і попросила чекати, нас мали прийняти останніми. Як виявляється, проблема у тому, що ми не зареєструвалися на те, щоб отримати своє місце онлайн. Ми завжди реєструємо його вже у літаку. Таких людей було ще п’ятеро, усі – люди з-за кордону, видно, українці вже звикли до такого. Я перечитала правила кілька разів – на сайті вказано, що пройти реєстрацію можна було як онлайн, так і на місці”, – наголошує Ірина.

Додзвонитися до представника МАУ в той день не вдалося, лінії були заблоковані. Консультант в аеропорту розповіла жінці, що зараз це масові проблеми. Для того, щоб потрапити на літак, людям довелося іще раз придбати квитки на цей літак у салоні бізнес-класу. Так, її чоловік Сергій і ще двоє подорожуючих змогли полетіти лише заплативши двічі. А ось пасажири з інвалідністю на літак так і не сіли.

“Найгірше те, що двоє людей так і не змогли сісти на літак, це була пара пенсіонерів з інвалідністю. Їм відмовили у посадці, а потім чоловік розповів, що у салоні бізнес-класу було іще чотири вільних місця. Чому не продати квиток людям, які вже купувати його, якщо у салоні були вільні місця? Ми потрапляли на цей літак з війною, а вони і не змогли полетіти”, – наголошує Ірина Войтенко.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.