Супрун: Якщо дитина не вакцинована і немає медичного протипоказання, вона не повинна бути допущена до школи

Новини, Суспільство

За словами виконувачки обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун, не щеплені діти мають здобувати освіту не у школах, а за допомогою альтернативної форми навчання. 

Не щеплених дітей не має бути допущено до школи, заявила 14 серпня на пресконференції виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, інформує Голос.if.ua з посиланням на “ГОРДОН”.
За словами Супрун, згідно із законодавством, усіх дітей в Україні має бути вакциновано відповідно до національного календаря, інакше вони не зможуть відвідувати дитячі навчальні заклади. Супрун також зазначила, що стосовно цього є також відповідне рішення Верховного Суду України.
“Якщо дитина не вакцинована і немає медичного протипоказання, вона не повинна бути допущена до школи. Вона повинна мати іншу, альтернативну, форму навчання. Як вони відмовляються від того, батьки, то це їхній вибір. Дитина не буде допущена до школи”, – заявила Супрун.
Міністерка освіти і науки Лілія Гриневич зазначила, що до навчального процесу будуть допускати тільки тих не щеплених дітей, у яких є медичні протипоказання до вакцинації.
“Батьки повинні обґрунтувати, чому саме дитина не має щеплення. Дійсно, може бути ситуація, що в дитини протипоказання. І якщо є протипоказання, має бути чітко зрозуміло, який це період часу і коли дитина зробить щеплення… У таких випадках дитина приймається на навчання на короткотривалий період… Якщо це якась принципова, світоглядна позиція батьків, то їм однозначно доведеться зробити вибір на альтернативну форму навчання”, – повідомила Гриневич.
Супрун також заявила сьогодні, що із 2017 року на кір в Україні захворіло 115 тис. осіб, 39 із них померли. Вона додала, що в Україні є 700 тис. доз вакцин від кору, ще 1,5 млн доз Міністерство охорони здоров’я України дозамовило в ЮНІСЕФ.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.