Виявлено смертельний вірус, який переноситься комарами

Здоров'я, Новини

В американському штаті Делавер був виявлений смертельно небезпечний вірус, заразитися яким можна через укус комара, інформує Голос.if.ua .

Вірус східного кінського енцефаліту, або сонна хвороба, діагностований у курчат в Нью-Каслі, Кенті і Сассексі. Цих курчат спеціально розташовують в місцях, де можливе поширення вірусів, переносниками яких є комахи. Поки що не зареєстровано жодного випадку зараження серед людей.

Симптоми сонної хвороби проявляються через 4-10 днів після укусу інфікованим комаром. Людина відчуває раптовий головний біль, озноб, піднімається висока температура, починається блювота. У важких випадках хвороба переростає в дезорієнтацію, судоми і кому. Приблизно третина всіх випадків закінчується летальним результатом, але у тих, що вижили зберігається пошкодження мозку тією чи іншою мірою тяжкості.

В якості профілактики варто виключити купання в стоячій воді, носити одяг з довгими рукавами і довгі штани, а також користуватися засобами, що відлякують комарів і інших комах.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.