На Донбасі поранено українського військовослужбовця – штаб операції Об’єднаних сил

Кримінал, Новини

11 серпня на Донбасі бойовики вісім разів порушили перемир’я, поінформували у штабі операції Об’єднаних сил.  
На Донбасі 11 серпня було поранено українського військовослужбовця, інформує Голос.if.ua з посиланням на пресцентр штабу операції Об’єднаних сил у Facebook.
У зведенні наголошують, що 11 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці вісім разів порушили режим припинення вогню.
“Ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї… Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення”, – указано в повідомленні.
Від початку 12 серпня ворожих обстрілів позицій Об’єднаних сил не зафіксували.
У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.
У зоні конфлікту періодично оголошують перемир’я. Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі погодила безстрокове припинення вогню на сході України з опівночі 21 липня. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала із 21 липня до 2 серпня приблизно 6 тис. порушень режиму перемир’я.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.