Цьогоріч на Прикарпатті до школи підуть понад 16 тисяч першачків

Новини, Суспільство

На Прикарпатті у 2019 році 16,2 тисячі першокласників сядуть за шкільні парти. Початкова і середня школа буде забезпечена підручниками до 1 вересня, старша школа – до 15 вересня.

Про це сьогодні на нараді у голови ІФ ОДА Дениса Шмигала повідомив директор Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Віктор Кімакович, інформує Голос.if.ua з посиланням на кореспондента  Фіртки.

“Цього року ми збираємося прийняти 16,2 тисячі першокласників у 900 класів. Ми підготували педагогів, окремо вчителів англійської, вчителів супервізорів. Працюємо над завезенням підручників в області. До першого вересня все буде завезено. Затримка по підручниках відбулася для 10 і 11 класів. Початкова і середня школа буде забезпечена підручниками до 1 вересня, старша школа – до 15 вересня”, – повідомив посадовець.

Крім того, за його словами, відбувається ремонт навчальних закладів, продовжуються роботи до підготовки опалювального сезону. Досі у 15 начальних закладах не облаштовано теплі вбиральні.

“15 об`єктів залишаться з не облаштованими теплими туалетами. Це ті об’єкти, де мало дітей”, – пояснює Віктор Кімакович.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.