Крихівецька сільська рада роздає підряди на будівництво водопроводу лише підприємцеві, який балотувався з ексрегіоналами

Економіка, Новини

Минулого місяця Крихівецька сільська рада оголосила одразу чотири тендери на проведення робіт із прокладання водопроводу вулицями села. Загальну вартість робіт у сільраді оцінили у понад 4 мільйони гривень, про це інформує Голос.if.ua.

Усі торги відбулися упродовж двох днів (24-26 липня) за процедурою неконкурентних закупівель. У кожному з аукціонів безальтернативно переміг єдиний учасник – івано-франківська фірма «В.С.К.», ні на копійку не понизивши ціну, запропоновану замовником.

Назва фірми «В.С.К.», очевидно, абревіатура імені її власника – Володимира Степановича Короля. У 2015 році цей 43-річний підприємець, родом із Тернопільщини, балотувався до Івано-Франківської міської ради від партії «Наш Край», де зібралися колишні регіонали під керівництвом відомого в місті забудовника, ексзаступника голови ОДА Руслана Гусака.

До міської ради Володимир Король не потрапив та продовжував займатися бізнесом. Основним видом діяльності заснованого ним підприємства ПВКФ «С.В.К.», відповідно до даних державного реєстру юридичних осіб, є торгівля автомобілями та легковими транспортними засобами. Власне цю фірму більше знають на Івано-Франківщині як офіційного і єдиного в області дилера автомобілів марки Renault.

Саме ПВКФ «С.В.К.»  у травні цього року стала переможцем одразу 25 (!) тендерів на закупівлю спецтранспорту для нових сільських амбулаторій (сума контракту близько 12 мільйонів гривень). У технічній документації тендерів вимоги до автомобілів були визначені таким чином, що жодна марка, окрім Renault, не задовольняла чиновників від медицини. Для видимості торгів участь у тих закупівлях взяли також представники Renault з інших регіонів України, але переможцем, ясна річ, стала івано-франківська філія.

Перемогти без конкурентів на тендерах із прокладання водопроводу вулицями села Крихівці фірмі Володимира Короля вдалося завдяки тому, що замовлення було поділене на чотири окремі закупівлі, вартість кожної з яких була достатньо низькою, щоб оголосити переможцем єдиного учасника торгів.

На прокладання мереж водопостачання на вулиці Сірка сільська рада витратить  майже 1,4 мільйона гривень. Майже стільки ж коштуватиме водопровід на вулицях Місячній, Бистрицькій та Веселковій. Водотяг від вулиці Крихівецької до вулиці Крайньої обійдеться бюджету майже у 300 тисяч гривень. Близько 1,3 мільйона гривень витратять на прокладання водопроводу на вулицях Вивізній та Калиновій.

Треба сказати, що фірма Володимира Короля не вперше перемагає на тендерах, які оголошує Крихівецька сільська рада. Минулого року ПВКФ «С.В.К.»  вже отримувала два підряди на прокладання водопроводу на інших вулицях села – так само без конкурентів та пониження ціни. Роботи за одним із них сільрада оцінила у понад 1,4 мільйона гривень, за іншим – понад 200 тисяч гривень. Вперше до робіт з прокладання водопроводу у Крихівцях фірму «С.В.К.» залучали ще у 2016 році.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.