Вплутаний у хабарництво полковник Сергій Цідило мітить у крісло заступника начальника обласного СБУ (фото)

Кримінал, Новини
В часи кадрових пертурбацій на керівні посади знову рвуться люди, які мають доволі скандальне минуле. Так, як стало відомо нам з власних джерел, до керівної посади в обласному СБУ – а саме на крісло заступника начальника – дуже мітить полковник Сергій Цідило. Який свого часу був замішаний не в одному корупційному скандалі, інформує Голос.if.ua  з посиланням на mi100.info

Для громадськості пан Цідило став відомим під час подій Революції гідності. Але тут є цікаві нюанси. За півроку перед тими подіями Сергія Цідило усунули від виконання обов’язків начальника одного з відділів за факти корупції, зібрані внутрішньою безпекою.

З посади його не звільнили, бо він пішов у декрет. Його дружина Іванна Цідило на той час і до нині є головним лікарем Шкірвендиспасеру. Тож коли у Франківську горіло управління СБУ сам Сергій Цідило в той момент не працював, але наступного дня прийшов домовлятися з протестувальниками. Мовляв, підтримайте мене на нового очільника СБУ, а я про все домовлюся з колегами.  Тоді виявилося, що самі офіцери організувалися і провели збори, де виступили за аналогічною заявою. Все ж полковник Цідило засвітився перед камерами і зачитав від них офіційну заяву.

З часом він таки повернувся до роботи в СБУ на непогану посаду – став заступником начальника управління. І вже у 2017 році Сергій Цідило знову опинився в епіцентрі корупційного скандалу.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань військовою прокуратурою Західного регіону України внесено відомості про скоєння кримінального правопорушення передбачено ч.2 ст.189 КК України за фактом вимагання першим заступником начальника Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області Сергієм Цідилом.

Розслідування розпочато за скаргою місцевого підприємця Мельника Івана Михайловича, який заявив, що Цідило вимагав хабара та в разі незгоди погрожував обмежити його права та законні інтереси, використовуючи своє службове становище.

Позицію СБУ ми опублікуємо пізніше.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.