Правоохоронні органи 9 країн надали Україні матеріали у справі про вбивство Шеремета

Кримінал, Новини

Голова Нацполіції відзначив, що матеріали отримано від компетентних органів Бельгії, Швеції, Нідерландів, Білорусі, Молдови, Латвії, Литви, Киргизії, Туреччини.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що слідство отримало від кометних органів 9 країн матеріали у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час відкритої частини доповіді главі держави про хід розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета у прес-центрі Офісу президента, інформує Голос.if.ua.

«До правоохоронних органів 15 країн, як я звітував раніше, було нами надіслано клопотання про надання міжнародної правої допомоги, тривають процесуальні дії щодо встановлення мети в’їзду, супроводу, зустрічей, фінансових активів, можливих конфліктів Шеремета за межами України», – заявив він.

Князєв зазначив, що на цей час від компетентних органів 9 країн (Бельгії, Швеції, Нідерландів, Білорусі, Молдови, Латвії, Литви, Киргизії, Туреччини) отримані матеріали виконаних клопотань у справі.

Голова Нацполіції відзначив, що згідно з матеріалами, отриманими від Литовської Республіки, в листопаді 2015 року у Вільнюсі був зареєстрований благодійний фонд “Солідарні медіа”, директором якого був Шеремет.

«Були допитані жителі Вільнюса, які засвідчили, що громадянин Шеремет мав намір зареєструвати фонд сприяння дотримання прав людини в Україні та ЗМІ. Фінансові документи він мав намір підписати 21 липня 2016 року, але за день до цього загинув», – додав Князєв.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. Поліція кваліфікувала злочин за 2 ч. п. 5 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виключив, що до вбивства Шеремета може бути причетна Росія.

19 липня речник МВС Артем Шевченко повідомив, що у справі про вбивство Шеремета досі немає жодного підозрюваного.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.