Американська армія впроваджує спеціальні окуляри доповненої реальності

Новини

Розроблені компанією Microsoft окуляри доповненої реальності вводяться на службу американської армії.

Американське військове командування хоче оснастити армію новими технологіями, повідомляє Голос.if.ua з посиланням на Telepolis. Мова йде про штучний інтелект, безпілотних автомобілях, роботів, а також нових типах озброєнь. Крім того, деякі частини американських збройних сил вже давно проводять тренування з використанням спеціальних окулярів доповненої реальності.

Дана технологія була розроблена компанією Microsoft в рамках спеціальної програми, на реалізацію якої було виділено $ 480 млн. Як зазначає видання, деякі співробітники Microsoft висловлювали протест співпраці компанії з озброєними силами, проте їх колективний лист керівництву не зміг вплинути на ситуацію.

Розроблені компанією Microsoft окуляри доповненої реальності вводяться на службу американської армії. Американське військове командування хоче оснастити армію новими технологіями, повідомляє Telepolis. Мова йде про штучний інтелект, безпілотних автомобілях, роботів, а також нових типах озброєнь. Крім того, деякі частини американських збройних сил вже давно проводять тренування з використанням спеціальних окулярів доповненої реальності.

Дана технологія була розроблена компанією Microsoft в рамках спеціальної програми, на реалізацію якої було виділено $ 480 млн. Як зазначає видання, деякі співробітники Microsoft висловлювали протест співпраці компанії з озброєними силами, проте їх колективний лист керівництву не зміг вплинути на ситуацію. З новою технологією пов’язують великі очікування. Окуляри віртуальної реальності забезпечують зв’язок між усіма бійцями підрозділу за допомогою Wi-Fi. З їх допомогою солдати можуть в будь-який момент бачити, де розташовуються інші члени загону, а також відзначати супротивників та об’єкти. Крім того, окуляри будуть оснащені приладом нічного бачення, тепловізором, компасом і GPS-системою.

За допомогою штучного інтелекту та спеціальних сенсорів нові окуляри зможуть стежити за рівнем готовності солдатів: вони фіксуватимуть рухи очей, ширину зіниць, дихання та швидкість реакції. З часом штучний інтелект буде збирати достатньо даних для того, щоб давати поради по оптимальному формуванню підрозділів, а також по використанню тих чи інших типів озброєнь для певних завдань. Однією з найважливіших функцій окулярів стане оптимізація стрільби. Також читайте на порталі: З’явилися окуляри, які допоможуть при віковій далекозорості.

Ірина Околович

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.