Поліція Івано-Франківщини нагадує про «День тиші» і відповідальність за порушення

Новини, Політика

З 00:00 годин 20 березня в Україні розпочався «День тиші». Просимо дотримуватися закону, а виявивши порушення  – телефонувати на “102”: інформує Голос.if.ua 

Радимо громадянам утриматися від участі в заходах, що порушують вимоги виборчого законодавства. Адже за це передбачена відповідальність від сплати штрафу аж до позбавлення волі. Також прохання до мешканців області в разі виявлення правопорушень невідкладно телефонувати до поліції за номером «102».

Станом на 10 годину 20 квітня до Івано-Франківського відділу поліції надійшло одне повідомлення про порушення виборчого законодавства. В повідомленні вказано, що на одній із вулиць міста  розміщений агітаційний плакат одного із кандидатів у Президенти України. Триває перевірка.

Нагадаємо, 19 квітня під час брифінгу зі ЗМІ очільник поліції наголосив на тому, що правоохоронці працюють у посиленому режимі, а комунальні служби попереджені напередодні “Дня тиші”.

Згідно ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні порушення, проведення передвиборної агітації поза строків, у заборонених або невстановлених законом місцях, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-850 грн) і на посадових осіб – від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1360 грн).

Крім того, за порушення чинного законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.