На Прикарпатті утворили ще одну ОТГ

Новини, Суспільство

Калуш стане другим містом обласного значення, що згуртував громади для спільного соціально-економічного розвитку території в умовах децентралізації та 35 ОТГ, створеною на Прикарпатті.

Про це Голос.if. повідомили в Івано-Франківському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Таким чином місто Калуш, села Мостища та Кропивник утворили об’єднану громаду, щоб спільно розвивати території використовуючи всі наявні ресурси. Вже виявила бажання долучитися до об’єднання із центром в м. Калуші громада с. Вістова.

Нагадаємо, що Асоціація міст України розробила законопроект №6466 про приєднання громад до міст обласного значення без необхідності проведення дострокових місцевих виборів, оскільки це питання не було унормовано законодавством про об’єднання територіальних громад. 16 листопада 2017 року його було прийнято у першому читанні, 3 квітня 2018 року прийнято Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення».

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.