Два прикарпатські художники – номінанти на Премію PinchukArtCentre 2020

Без рубрики

PinchukArtCentre оголосив імена 20 художників, номінованих на загальнонаціональну премію в галузі сучасного мистецтва для молодих українських художників віком до 35 років.

Учасники шорт-листа були обрані відбірковою комісією з понад 1100 заявок, отриманих від молодих українських художників з усіх регіонів України та інших країн світу.

До шорт-листа номінантів на Премію PinchukArtCentre 2020 увійшли серед інших два прикарпатці – Ярема Малащук (Коломия/Київ) та Роман Хімей (Коломия/Київ).

Нагадаємо, нещодавно Держкіно України підтримало коштами ідею авторів з Коломиї Романа Хімея та Яреми Малащука зняти документальний фільм про Зарваницю.

Розглядаючи всі заявки, комісія у своєму виборі керувалася як загальною практикою художника, так і поданими на конкурс роботами, які є показовими. Рішення приймалося методом консенсусу. Переважна більшість учасників шорт-листа – це художники(ці), які вперше співпрацюватимуть із PinchukArtCentre.

20 номінантів створять нові роботи для виставки, яка буде представлена в PinchukArtCentre з лютого по травень 2020 року. Куратором проекту стане Олександра Трянова, молодший куратор та випускниця «Кураторської платформи» PinchukArtCentre, співкуратором виступить Бйорн Гельдхоф, артдиректор PinchukArtCentre.

Переможці Премії будуть оголошені на церемонії нагородження у Києві в березні 2020. Володар головної премії отримає 250 000 гривень, два лауреати спеціальної премії –  по 60 000 гривень кожен. Крім того, переможці зможуть пройти стажування у майстернях провідних художників світу.

Лауреатів головної та спеціальної премії оберуть та оголосять члени міжнародного журі. Володаря призу громадськості в розмірі 25 000 гривень буде визначено голосуванням відвідувачів виставки номінантів Премії.

Переможець Премії PinchukArtCentre автоматично стає номінантом на Премію Future Generation Art Prize 2021 – міжнародну артпремію для молодих художників.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.