Вакарчук та команда посадили гектар лісу в українських Карпатах (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

У середу, 17 липня Святослав Вакарчук разом з командою “Голосу” запустив проєкт  #ШвидкіЗміни та закликав українців до нього приєднатись.  За добу Вакарчук та «Голос» посадили дерева на 1 гектарі вирубаного лісу в українських Карпатах, про це інформує Голос.if.ua. 

«Нам в Україні потрібні справжні дієві, а головне — швидкі зміни. Ми свою зміну зробили за 24 години. І ми пропонуємо кожному з вас долучитися та зробити швидкі зміни. Зробіть і поділіться ними», — запропонував  Святослав Вакарчук, лідер політичної партії «Голос».

Замість знищених дерев члени команди “Голосу” посадили європейські модрини. Використано саджанці із закритою кореневою системою, які можна садити влітку.

«За 28 років політики наобіцяли нам багато. І постійно обіцяють швидкі зміни. Наша команда покаже вам, що дієві швидкі зміни можливі. Разом ми можемо змінити країну!», — сказав Святослав Вакарчук.

За оцінками британської екологічної організації Earthsight 40% лісу, експортованого до ЄС з України, було вирубано незаконно. При цьому незалежні експерти припускають, що реальна цифра незаконної вирубки може складати 1,2 мільйона кубометрів — це приблизно відповідає площі в 5000 гектарів.

За словами українських експертів, надмірне знищення лісів веде до руйнування схилів, змивання ґрунту під час дощів та до кліматичних змін: зменшення кількості опадів, підвищення температури, зникнення струмків.

Кидайте челендж своїм друзям у соціальних мережах, та на власному прикладі покажіть #ШвидкіЗміни за 24 години.

Підписуйтесь на ютубканал http://www.youtube.com/channel/UC7BpRqhbEKqLfU6nAQ2iBtQ?disable_polymer=true

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.