10 продуктів, які природним чином очищають артерії

Здоров'я, Новини

Артерії складаються з кровоносних судин, які доставляють живильні речовини і кисень від серця до решти органів. Однак, якщо артерії забиті, стан може привести до серйозних серцево-судинних захворювань.

Важливо зберегти ваші кровоносні судини чистими і прочистити артерії здоровими способами, за допомогою правильного харчування, регулярних вправ і гарного способу життя, перш ніж це стане серйозною проблемою. Якщо ви шукаєте поради, як природним чином очистити артерії від їжі, ознайомтеся з деякими рекомендаціями, наведеними нижче, рекомендує Голос.if.ua.

1. Яблуко

Яблуко є одним з продуктів, які природним чином очищають артерії. Вчені з Університету штату Огайо виявили, що яблука можуть запобігти утворенню бляшок в артеріях. Експерти кажуть, що вживання одного яблука в день протягом як мінімум чотирьох тижнів може знизити рівень шкідливого холестерину на 40%. Цей фрукт містить поліфеноли або антиоксиданти, які запобігають окисленню поганого холестерину або ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ). Токсини, які окислюються в кровоносних судинах, зміцнюють артерії.

2. Риба

Риба з жирним м’ясом — наприклад, скумбрія, лосось, сардини і тунець — містять корисні жири, які можуть прочищати артерії. Ці здорові жири також відомі як омега-3 жирні кислоти, які знижують запалення в кровоносних судинах, а також запобігають утворенню тромбів і високий кров’яний тиск. Американська кардіологічна асоціація (AКA) пропонує їсти запечену або приготовлену на грилі рибу, принаймні, два рази на тиждень, щоб зменшити накопичення бляшок в артеріях.

3. Авокадо

Авокадо є одним з продуктів, які природним чином очищають артерії. Експерти рекомендують замінювати масло, сметану, майонез і заправку для салату в своїй їжі одним інгредієнтом: авокадо. Дослідження, опубліковане в Національному інституті охорони здоров’я США, показало, що щоденне споживання авокадо може знизити рівень шкідливого холестерину на 11-22%. Середня порція авокадо також містить багато клітковини, білка і вітамінів, які корисні для серця.

4. Броколі

Броколі багатий вітаміном К, який працює проти згортання крові, за словами експерта з натуральної медицини Джо Піццорно. Цей овоч також багатий клітковиною, яка допомагає знизити кров’яний тиск. Броколі також зменшує стрес, який може викликати утворення зубного нальоту і ЛПНЩ в артеріальній стінці, таким чином, цей прекрасний продукт допомагає зберегти ваше серце здоровим і ваші артерії чистими.

5. Кава

Хоча є дослідження, які показують, що занадто велика кількість кави може бути шкідлива для здоров’я, дослідники з Університету Західної Австралії дізналися, що є і позитивні ефекти. Якщо ви п’єте від 240 до 480 мілілітрів кави в день, ви можете фактично прочистити артерії і знизити ризик серцевих захворювань на 20 відсотків. Кава є одним з кращих джерел антиоксидантів, так як вона має високий вміст хлорогенової кислоти, яка запобігає розвитку проблем з серцем. Просто переконайтеся, що п’єте її в помірних кількостях, щоб звести до мінімуму побічні ефекти кофеїну.

6. Горіхи

Перекушувати мигдалем і волоськими горіхами корисно для серця. Ці горіхи багаті альфа-лінолевою кислотою (ALA), вітаміном Е, мононенасиченими жирами, білками і клітковиною. Горіхи також можуть зменшити запалення в кровоносних судинах, що сприяє природному очищенню артерій.

7. Шпинат

Шпинат є одним з продуктів, які природним чином очищають артерії. Вживання порції шпинату в день може знизити рівень гомоцистеїну в організмі, що пов’язано з серцевими захворюваннями, такими як атеросклероз або закупорка артерій, згідно журналу Circulation AHA. Додавайте шпинат в свої салати, супи і бутерброди, або приготуйте його з лимоном і яблуками для смачного смузі.

8. Кавун

Цей фрукт містить L-цитрулін, амінокислоту, яка допомагає очистити артерії. Кавун також є багатим природним джерелом оксиду азоту, який необхідний серцю для зниження кров’яного тиску і очищення кровоносних судин. Насолоджуйтесь кавуном як десертом або напоєм, або включайте цей фрукт як інгредієнт салату або сальси для ароматної, але корисної їжі.

9. Апельсини та інші цитрусові

Як яблука, апельсини та інші цитрусові містять пектин, який очищає артерії. Згідно Гарвардській медичній школі, пектин — це тип клітковини, який також знижує рівень шкідливого холестерину в організмі. Таким чином, замість того, щоб перекушувати нездоровою їжею, їжте цитрусові, щоб запобігти накопиченню холестерину. Апельсини також зміцнюють імунну систему, яка покращує здатність вашого організму боротися з інфекціями і хворобами.

10. Спаржа

Спаржа є одним з найбільш корисних продуктів, які природним чином очищають артерії. Вона наповнена вітамінами В1, В2, С, Е, К, клітковиною і мінералами. Цей овоч також підвищує вироблення глутатіону, який зменшує токсичні речовини від окислення в артеріях. Спаржа містить альфа-лінолеву кислоту і фолієву кислоту, що зводить до мінімуму зміцнення кровоносних судин.

Тому, якщо ви шукаєте спосіб очищення артерій, пам’ятайте, що правильне харчування може бути найбільш ефективним способом природного очищення артерій. Проте, крім додавання цих рекомендованих для серця продуктів в свій звичайний раціон, також постарайтеся зменшити споживання цукру і насичених жирів. Ці інгредієнти є лише деякими з основних винуватців, які підвищують рівень шкідливого холестерину. Поряд з позитивним мисленням, будьте послідовні, віддані і дисципліновані у вашій дієті. Природне видалення бляшок може зайняти деякий час.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.