У Франківську в залі суду взяли під варту депутата, якого підозрюють у вчиненні ДТП, в якій загинуло двоє дітей

Кримінал, Новини

Сьогодні, 12 липня, в Івано-Франківському міському суді  розпочалося засідання, на якому обирають міру запобіжного заходу чоловіку, якого підозрюють у вчиненні смертельної ДТП на Долинщині – депутату Підберезької сільської ради Богдану Проціву.

Справу розглядає суддя Галина Домбровська , пише Голос.if.ua з посиланням на Фіртка.

Обвинувачений відмовився від адвоката, який залучений по безоплатній правовій допомозі.

У залі засідання Проців заявив, що не розуміє чому він тут і в чому його підозрюють.

У свою чергу прокурор пояснив у чому звинувачують чоловіка і просив суд обрати запобіжний захід – 60 днів тримання під вартою.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що Богдан Проців виїхав на зустрічну смугу. Зіткнувся з іншим автомобілем. Загинуло двоє дітей. При керуванні транспортним засобом Проців був п’яним. У нього встановлено 2,95 проміле. Поліція затримала його у лікарні, оскільки туди він був доставлений після ДТП”, – сказав прокурор.

Богдану Проціву інкримінується тяжкий злочин, який передбачає позбавлення волі на 10 років і право керувати транспортними засобами.

Обвинувачений під час судового засідання не погодився із вимогою прокурора та попросив суд надати можливість внесення застави.

Адвокат Проціва наголосив, що сторони мають довести наявність обґрунтованої підозри. Доказів про те, що Проців створив ДТП – немає. По медичних показаннях йому потрібно провести операцію на суглобі. Адвокат вважає, що в даному стані підозрюваний не зможе переховуватися від слідства, також він не впливатиме на свідків та потерпілих.

Крім того, адвокат вважає, що для даного запобіжного заходу прокуратура не навела достатньо доказів.

Натомість прокурор додав, що вчора Проців симулював погіршення стану здоров`я.

“Лікар говорив, що з ним спілкувався, а вже зі слідчими він вдавав, що йому важко говорити”, – пояснив прокурор.

Так,  у результаті слухання суддя обрала Богдану Проціву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, У середу, 10 липня, приблизно о 21.20 год, на ділянці автодороги Н-10 «Стрий-Чернівці-Мамалига», що в с. Княжолука Долинського району, відбулося зіткнення автомобіля марки «Ford Focus» та зустрічного автомобіля марки «Kia Sportage».Унаслідок ДТП двоє малолітніх пасажирів (3 та 5 років) автомобіля «Ford Focus» від отриманих травм померли в Долинській ЦРЛ, а жінка, яка знаходилась у цьому ж автомобілі, та водії обидвох транспортних засобів отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Водій автомобіля “Kia Sportage” за висновком медичної експертизи був у стані алкогольного сп’яніння. У крові виявили 2,95 проміле алкоголю.

Наразі, чоловік отримує допомогу у лікарні – у нього перелом стегна, травма коліна та забій легень. Зранку у нього раптово погіршилося самопочуття.

“Зранку у пацієнта був гіпертонічний криз, втім стан стабілізували і він транспортабельний” – розповів  головний лікар ОКЛ Остап Грищук.

Як повідомляла Фіртка, Богдана Проціва у супроводі медиків транспортували із травматологічного відділення Івано-Франківської обласної клінічної лікарні до приміщення суду.

Вчора, 11 липня, прокурор Івано-Франківської області повідомив фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами») КК України.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.